mandag 16. september 2013

Snekkerne har startet!

Torsdag den 12.september startet snekkerne! Dette markerte en milepæl og heretter går toget og vi bestemmer ikke tempoet. Vi er nødt til å henge med på avklaringer og bestillinger av varer så vi ligger foran snekkerne, så de har alt de trenger til enhver tid.
Vi må utarbeide en grov fremdriftsplan så vi har litt mer detaljert å jobbe med.


På kun tre dager har de fått opp mye av bindingsverket, så dette går forover. Som du ser, er nå sommeren over og vi har fått de første høstdagene med kjølig vær og regn. Vi får håpe at det blir brukbart snekkervær i en måneds tid til, så nærmer vi oss tett tak.


I helga fikk vi muret ringmuren rundt inngangspartiet. Her brukte vi Leca såleblokk og et skift 15cm standardblokk. Ringmuren ble festet til husets ringmur med Hilti Hit (kjemisk anker) så den ikke sitter, og vi fylte 15cm innvendig med singel/subbus. Nå skal den isoleres og armeres før den støpes forhåpentligvis neste uke.


Idag har vi også satt takstolene i bestilling. Disse blir levert i slutten av uke 39, så nå har vi det travelt med å finne ut hvilken deler av tømmerkassa vi kan bruke og hvor vi skal bruke de. Når dette er bestemt skal vi renske disse veggene for spiker, pusse de ned og rengjøre de. Deretter må de avstives og klargjøres for heising. Vi har tenkt å heise de delene av tømmerkassa vi skal bruke før vi heiser på takstolene slik at disse allerede er på plass.

De vil nok da stå litt i vegen inntil vi får de på plass der de skal stå, men vi tror dette blir den beste løsningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar