lørdag 14. mars 2015

Før vi starter ute..

Her følger noen tanker om den fremtidige hagen vår: Vi ønsker en hage som oppfattes som lun. Vi er mer glad i busker og trær enn blomsterbed.. Gjerne friske farger og mye duft.. Men for gubben er det viktig at det ikke blir så tett beplantet at man ikke kan kjøre gressklipperen lettvint. Vi er innstilt på å bruke tid i hagen, men ønsker en hage som ikke krever all tid på luking. Vi ønsker også å få tid til å slappe av i hagen..
Hageområde mot veien. Gårdsplassen er senket i forhold til tidligere og grana står egentlig 50 cm for høyt. Vi lurer på å fjerne den men trenger kanskje å erstatte den med noe annet vintergrønt da.. Bak grana står et tre, mener det er Ask. Disse to trærne står nok noe for tett. Et gammelt epletre står inntil huset. Det er bestilt lerkehekk mot veien.. Det er morgensol på denne siden av huset - østvendt.
Bilde fra terrassesiden (sørvendt). Ei blodlønn står nærmest terrassen. To epletrær lenger ned i hagen. Det er også plantet en liten rekke tuja for noen år siden, ingen av oss er spesielt begeistret for det treslaget så de skal vekk..
På vestsiden av huset er det en skråning ned til et flatt hageparti. Fra gammel av var det kjøkkenhage her og vi ser for oss å ha noen bærbusker, bringebærhekk og kanskje noen grønnsaker. Men i tillegg hadde det vært hyggelig med en sitteplass. Det er 7-8 løvtrær i ytterkant av området. Vi er usikre på om skråningen bør være plen eller om det finnes noe som er mer dekorativt. Det blir en steintrapp ned til dette området. 
Også på vestsiden av huset, her trengs det noe for å gjøre området lunere. En syrin står til høyre i bildet
Innkjøring/gårdsplass. Skal asfalteres
Fra veien. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar