torsdag 10. juli 2014

Mors vilje

Da er vi igang med det siste rommet som skal flislegges - kjøkkenet. Dette er flisene jeg har gruet meg til i over ett år, men nå er det ikke lenger noen veg utenom.
Vi har begynt å legge de historiske flisene på kjøkkenet. Flistypen heter Liten Norsk stjerne #5.

Den er noe helt annet å legge enn vanlige fliser, men det er bare å ta tiden til hjelp. Flisene er satt inn med Fila Hydrorep før legging slik at de er litt smuss-avvisende. I tillegg benytter vi en annen type flislim enn standard, nemlig Ardex X32. Standard flislim (Ardex X77) har lang bearbeidingstid og er en fryd å jobbe med. X32 derimot herder fullstendig i bøtta på 30min. Før flisene legges dyppes de i et lite kar med vann i 5-15 sekunder for å fukte undersiden av flisene slik at limet festes bedre til flisa.

Heldigvis har vi resten av ferien til å legge flisene før kjøkkenet kommer, selv om vi håper å få tid til en liten ferie også...


2 kommentarer:

  1. Nydelig golv! :D Står veldig høyt på ønskelisten vår også :)

    SvarSlett
  2. Jeg ser på bloggen din at du slår utsikten vår.. :). Skal følge med på byggingen deres. Vi har tre esker til overs med fliser om dere lander på de samme, si ifra om dere vil ha de til en god pris..

    SvarSlett