mandag 25. august 2014

Innredning vaskerom og teknisk rom

I helga har vi montert innredning fra Norema på vaskerom og teknisk rom. Etter et lite telefonlynkurs i montering på fredag, gikk monteringen i helga ganske greit. Man er jo litt redd for å skru i filler innredning, men ingenting ble ødelagt, alle skap og skuffer virker!

Benkeplata er ikke skrudd fast, men det blir plutselig gjort!
Vaskerom mot nord
Vaskerom mot nord

 
Teknisk rom
Vaskerom mot sør
Vaskerom mot sør 



tirsdag 19. august 2014

Ferdigstilling på gang

Denne uka skjer det saker og ting. Allerede i dag har det blitt satt inn ytterdør på vaskerommet, dør i vindfanget, badekaret er montert og baderomsinnredningen i 1.etg er monert. I tillegg har rørleggeren programmert termostatene til gulvvarmen.
Baderomsinnredning 1.etg av en gammel skjenk




Lys i trinn



Badekar 1.etg med armatur fra Svedbergs - "Love me" heter det.

Kronen på verket. Vindfangdør med farget glass. Denne synes vi at setter prikken over i-en! Det er liksom ikke akkurat hyllevare heller...


søndag 17. august 2014

Endelig på "nett"...

Idag har vi koblet switch'en på teknisk rom.
Det er en skikkelig racer av en switch - en 18 ports gigabit switch.

Inntil videre har vi kun mobilt nettverk fra Telenor som vi har klart å få inn 4G på når den står plassert ute opp under mønet. Men vi har nå oppdaget at vi kun har 4G i godt vær... I dag regnet det og da er vi heldige om vi får til 3G... Dette blir trasig en stund fremover.

Men det er heldigvis lys i tunnellen - innen 6-8 måneder har Eidsiva bredbånd lovet å komme med fiber! Og jeg har vært Fiberagent og vunnet 1 års gratis bredbånd med 1000mb linje!

Vi er avhengig av å komme på nett for å kunne programmere el-anlegget, Møller Xcomfort. Svigerfar er på ballen her, så vi regner med at det kommer resultater fra dette i nær fremtid!

Trappa endelig på plass - nå begynner det å ligne noe!

På torsdag kom trappa. Nå begynner det endelig å ligne noe, og vi kan begynne å flytte inn i rommene i 2.etasje.
Trappa ble levert og montert av Fagtrapp AS på Espa. Vi er svært fornøyd med bestillingen, servicen og resultatet av trappa!
 

Under montering



Lysekrona er også på plass


I løpet av helga har vi kjørt 3 lass med pickup og henger. Vi har da tømt noen rom i gamlehuset og fylt til randen et par rom i nyhuset. Det vil nok merkes at vi har flytter til litt mindre hus, men vi har en hel låve vi kan bruke som bod.

fredag 8. august 2014

Dør til vindfang

Snekkerverkstedet Nyhuset Bruk lager døra til vindfanget og i dag kom det de første bildene av den. Vi har bestemt oss for å kun bruke blått glass, så det røde glasset på bildet vil bli byttet ut..

onsdag 6. august 2014

Innlegg fra vaskekjærringa

Vi har snekkere som foretrekker å kappe alt treverk inne, dette har ført til at det snart er mer sagflis i huset enn i stallen. Nå er mange rom i 2.etasje ferdig så da er jeg og mamma i full gang med å vaske ned hele huset. Skikkelig jobb da både vegger, tak og gulv skal vaskes. Siste rommet som ble tatt i dag var hovedsoverommet:






mandag 4. august 2014

Parkett i 1. etasje

Nå går det skikkelig unna om dagen, etter å ha vært alene på byggeplassen i ferien har det plutselig blitt full fart igjen nå. Snekkerne våre er nesten ferdige med å legge parkett i stue, Tv-stue og kontor i tillegg til diverse utforinger i dører i samme etasje. I morgen kommer kjøkkenet fra Norema og dette blir nok montert i slutten av uka, SPENNENDE!! Neste uka kommer trappa så da er det meste snart i hus. Dagene brukes tl å vaske de rommene som er ferdigstilt i 2. etasje, snekkerne har insistert på å kappa alt inne så det er en god del sagflis som skal ut.

søndag 3. august 2014

Utomhusarbeider

De siste ukene har vi også begynt på litt utomhusarbeider. Vi har støpt to rader med brostein rundt halve huset slik at det skal bli enkelt å kjøre gressklipper.

I tillegg har vi begynt å få på plass en del matjord og begynt på litt terrengtilpasning. Med gravemaskin stående, er det ingenting som er umulig - det tar bare litt lengre tid... Læringskurven for å kjøre gravemaskin er bratt og jeg tipper jeg kommer til å være en kløpper om kort tid! Har forresten oppdaget at 8tonn gravemaskin faktisk er ganske sterk. Jeg kom borti en del fjell, men etter en del tukling klarte jeg å bryte løs ganske mye og dermed få terrenget slik jeg ønsker det.

Jeg er derimot redd for at den siste finishen fortsatt må gjøres manuelt for at det skal bli bra nok.








Sluttrapport til Enova

I går ble sluttrapporten til Enova sendt inn. Da får vi håpe vi får de 10.000,- vi har blitt lovet i tilsagn for varmepumpe.

Det er jo alltid litt spennende med Enova - de er ikke akkurat enkle å ha med å gjøre. Men vi har dokumentert med 15 bilder og alt av fakturaer, tilbud, bekreftelse fra rørlegger så vi får håpe de blir fornøyde.

Mors vilje 2

Inngangsparti er støpt og den ble flott! Til uka kommer rekkverket på plass igjen og snart kommer inngangsdøren.
Støpingen ble utført av dyktige Gudbrandsdøler: Solli gulvstøping AS.
Betong øst og Solli gulvstøping

Kjøkkengulvet er på plass

Etter fire runder med impregnering er gulvet ferdig. Impregneringen var skikkelig sterk og det luktet lakkeringsverksted i hele huset da det stod på. Resultatet ble som håpet. Kjøkkenet kommer på onsdag.