onsdag 30. juli 2014

Vedovn er montert

Omsider er vedovnen på plass. Det gikk egentlig over all forventning.

torsdag 10. juli 2014

Mors vilje

Da er vi igang med det siste rommet som skal flislegges - kjøkkenet. Dette er flisene jeg har gruet meg til i over ett år, men nå er det ikke lenger noen veg utenom.
Vi har begynt å legge de historiske flisene på kjøkkenet. Flistypen heter Liten Norsk stjerne #5.

Den er noe helt annet å legge enn vanlige fliser, men det er bare å ta tiden til hjelp. Flisene er satt inn med Fila Hydrorep før legging slik at de er litt smuss-avvisende. I tillegg benytter vi en annen type flislim enn standard, nemlig Ardex X32. Standard flislim (Ardex X77) har lang bearbeidingstid og er en fryd å jobbe med. X32 derimot herder fullstendig i bøtta på 30min. Før flisene legges dyppes de i et lite kar med vann i 5-15 sekunder for å fukte undersiden av flisene slik at limet festes bedre til flisa.

Heldigvis har vi resten av ferien til å legge flisene før kjøkkenet kommer, selv om vi håper å få tid til en liten ferie også...


Varmepumpa er igangkjørt


I går ble varmepumpa igangkjørt! En Nibe Fighter 145R. Til vår store overraskelse er den like stille som et kjøleskap! Vi har vært litt bekymret for støy og vibrasjoner, siden tv-stua ligger vegg-i-vegg og har derfor bygd en dobbelt vegg, isolert og tettet etter alle kunstens regler. Belte og buksesæler, sa dom...

onsdag 9. juli 2014

Bad

I 1.etasje er badet ferdig flislagt, det ble hvite veggfliser med litt mønster og rolig mørkt grått gulv. Sjenken er kjøpt på Finn og malt i en blå/grønn farge, virkelig fin ble den! Gubben er fremdeles litt skeptisk til å dra inn et 50 år gammelt møbel på et nytt bad men er foreløpig overtalt..


På badet i 2. etasje er også det meste på plass, bare badekaret mangler. De lærde er uenige om dette skal inn før eller etter trappa er på plass.. Her er det hvite matte fliser med litt steinmønster som dekor. Mørkt grått gulv her også. Badekaret er bestilt i matt overflate (fra Interform), blir veldig spennende å få det på plass. Vi har valgt å lage en hylle i dusjen slik at vi har plass til shampoo og div. Glassbyggerstein skal også opp og en speilflis i dusjen.