lørdag 29. mars 2014

Fliser kjøkken


Da er fliser til kjøkken det neste på bestillingslista, har siklet i tre år på norsk stjerne fra historiske fliser:

Men den siste tiden har det seilt opp en favoritt til..:





Linblå er uansett en farge som lar seg kombinere med flisene. Fargekoden i de to gråblå fargene er: s6005b20g og s4005b20g

onsdag 12. mars 2014

XL-BYGG-kampanje

For noen uker siden ble vi kontaktet av Nordek, dvs de som eier XL-BYGG-kjeden. De skulle ha en fotoshoot til en kampanje de skal kjøre både på nett og på tv. I går ble reklamen for første gang vist på TV2.

De har "lånt" snekkerne våre og brukte huset vårt en hel dag med bilder. Resultatet ble en video som går på tv om dagen og en brosjyre, som du finner her.
Jens Haugen var fotograf.

Her er bakombildene:


Gravemaskin til gards

Vi har kjøpt gravemaskin!! Hipp hurra - nå skal det graves! Akkurat hva vet vi ikke, men det er helt sikkert mye jord som kan og skal flyttes.
Vel - riktig så impulshandling er det ikke. Vi har hatt søk på Finn.no i et års tid, og det er mye jobb på bruket som er i overkant å håndtere med hakke og spade. Det ble en Hitachi EX60-5 fra 1999 med lavt timetall for de som er spesielt interesserte.

Vi har hatt god hjelp av Erik flere helger. Han kjører en litt større utgave (30-tonn). Nå trenger vi forhåpentligvis ikke mase på han så mye mer.



Tømmerkasse og innvendig kledning

Idag har tømmerkassa kommet på plass igjen! Det har ikke vært helt enkelt, men Kai Tore, Terje og svigerfar Ivar har gjort en formidabel jobb med å remontere kassa og tilpasse i skjøter på spisestua. Nå skal vi bruke en båndsliper og pusse på veggene så de blir klare til maling.

I tillegg har vi malt strie og lagt tapet på vaskerom og teknisk rom. Sentralstøvsugerenheten fra Beam ble til og med prøvemontert! Vi har gått for en Beam Alliance 700 TC med 10 meters slange. Da klarer vi oss egentlig kun med ett uttak i hver etasje, men for å være på den sikre siden blir det montert ett ekstra i boden i 2.etg og ett uttak i vindfanget for å kunne benytte støvsugeren til bilrengjøring.





onsdag 5. mars 2014

Ytterdør

Vi har vært på Nyhuset Bruk i Løten og sett på ytterdør.
Dette er ei tilsvarende dør som de skal levere på et annet prosjekt, men som blir lik som vår. Vi skal ha grønn dør og benytter frostet glass istedenfor farget glass i hjørnene.


Innerdører er bestilt og vi får pocketkarmer til skyvedørene i løpet av neste uke. Det ser ut til at vi klarer å ta vare på de tre gamle dørene fra gamlehuset. Disse blir frest ned, får ny karm og det blir laget nye hengsler og låsekasse. Det blir bra!

Vaskerom

Gubben er ferdig med å tapetsere vaskerommet. Det ble Kanara fra Storeys. De andre veggene er malt i grå farge. Lillemor synes det ble helt fantastisk, så da får vi håpe 7-åringen er inspirert til å hjelpe til på vaskerommet..