torsdag 31. oktober 2013

Takstein og muring av pipe

På onsdag (den 30.10) kom takstein fra Skarpnes. Allerede i dag har en god del av taket blitt lagt, og husbonden sjøl tok et varv og la den ene siden på arken i kveld. Takrenner i zink er på og vindskier rundt det hele er på plass.

I går kom også pipa (Leca Venti) og mureren begynte på denne i ettermiddag. Denne tar det et par dager å mure opp.

Det kom også gravemaskin til gards igjen i ettermiddag og i helga er det stordugnad igjen. Nå skal det graves og kobles vanninntaket til huset og nytt vanninntak i stallen for å sikre at dette ikke fryser på vintrene som kommer. Kjelleren og grunnmuren på gamlehuset skal også fjernes og fylles og terrenget der hvor det stod skal justeres litt ned. Vi skal ta vare på noen steiner fra den gamle grunnmuren og se om vi klare å bruke det til noe fint i hagen etterhvert.

I dag er det siste dag i oktober og vi har ennå ikke snø, og har knapt hatt minusgrader! Vi har hatt utrolig flaks med været, og det er ingen tvil om at ting hadde gått litt tyngre hvis vi hadde hatt snø. Nå har vi tett tak og godt klima i huset.



onsdag 16. oktober 2013

Tetting av tak

Snekkerne våre jobber jevnt og trutt og er allerede i gang med tetting av taket. Vi har bestilt takstein fra Skarpnes; koksgrå enkeltkrummet.









Skarpnes enkeltkrum:

torsdag 3. oktober 2013

Takstoler på plass

Idag kom de siste takstolene på plass!
Snekkerne gjorde godt forarbeid, og vi hadde sikret elementene i tømmerkassa tilstrekkelig så dermed ble det kun 7,5timer med mobilkran totalt.
At Ivar har lift stående, hjelper også selvsagt på effektiviteten når man jobber i høyden.




Tapetinspirasjon barnerom

Tapet fra Borge: Lilleby 2652 Finnes også i grå/bruntoner


onsdag 2. oktober 2013

Heising av kasse

Da er tømmerkassa flyttet inn i nyhuset. Heisingen gikk knirkefritt uten uhell og skader, på snaue to timer
Nå begynner takstolene.

tirsdag 1. oktober 2013

Klar for mobilkran!

Den siste uka har det pågått hektiske forberedelser for å gjøre klar tømmerkassa til heising. Vi har stivet av elementene vi skal bruke med gjennomgående gjengestag og skåret opp de med motorsag.
Snekkerne har også vært i drift med å klargjøre til takstoler. Og i morgen skal det skje. Da kommer Mortens kranservice. Jeg tar et kort skift på jobb på morgenen og blir  med på heising resten av dagen. Det blir spennende!