fredag 27. september 2013

Takstoler

Torsdag den 26.september ankom takstolene. Disse blir heis på huset i neste uke. Det blir spennende.

Klargjøring av tømmerkasse for flytting


På onsdag hadde vi besøk av en tømmerbil som tok på seg et noe uvanlig oppdrag; nemlig rive undertak og takbjelker på det gamle tømmerhuset. Nå blir det klargjøring av tømmerkassa i helga, det er bestilt kran på onsdag for flytting av de tømmerveggene vi skal ha med.










tirsdag 24. september 2013

Asfaltplater




Det går framover og snekkerne har kledd hele huset med asfaltplater. Innvendig er det satt opp bindingsverk for vaskerom og teknisk rom. Jobben for oss de neste dagene blir å støpe søylepunkter for søyler ved inngangspartiet. Herlig å se huset ta form, tror dette blir veldig bra!!









onsdag 18. september 2013

mandag 16. september 2013

Snekkerne har startet!

Torsdag den 12.september startet snekkerne! Dette markerte en milepæl og heretter går toget og vi bestemmer ikke tempoet. Vi er nødt til å henge med på avklaringer og bestillinger av varer så vi ligger foran snekkerne, så de har alt de trenger til enhver tid.
Vi må utarbeide en grov fremdriftsplan så vi har litt mer detaljert å jobbe med.


På kun tre dager har de fått opp mye av bindingsverket, så dette går forover. Som du ser, er nå sommeren over og vi har fått de første høstdagene med kjølig vær og regn. Vi får håpe at det blir brukbart snekkervær i en måneds tid til, så nærmer vi oss tett tak.


I helga fikk vi muret ringmuren rundt inngangspartiet. Her brukte vi Leca såleblokk og et skift 15cm standardblokk. Ringmuren ble festet til husets ringmur med Hilti Hit (kjemisk anker) så den ikke sitter, og vi fylte 15cm innvendig med singel/subbus. Nå skal den isoleres og armeres før den støpes forhåpentligvis neste uke.


Idag har vi også satt takstolene i bestilling. Disse blir levert i slutten av uke 39, så nå har vi det travelt med å finne ut hvilken deler av tømmerkassa vi kan bruke og hvor vi skal bruke de. Når dette er bestemt skal vi renske disse veggene for spiker, pusse de ned og rengjøre de. Deretter må de avstives og klargjøres for heising. Vi har tenkt å heise de delene av tømmerkassa vi skal bruke før vi heiser på takstolene slik at disse allerede er på plass.

De vil nok da stå litt i vegen inntil vi får de på plass der de skal stå, men vi tror dette blir den beste løsningen.

tirsdag 3. september 2013

Det rives fortsatt

Vi holder fortsatt på med demontering og riving av det gamle huset, men nå begynner det å nærme seg slutten.


Isolering utvendig


Da er plata ferdig støpt og lørdagen har blitt brukt til å isolere rundt muren slik at det blir klart for snekkerne  som antakeligvis starter til uka.. 
Det er lagt XPS 120cm ut fra vegg rundt hele huset. Rundt hjørner har vi lagt ut til 180-240cm. Vi har også lagt XPS under hele inngangspartiet og under hele verandaen.

Ivar er som vanlig svært påkoblet og vi fikk også hjelp av Erik med hjulmaskin til fylling. Nå er det fylt knust fjell og subbus i 30cm høyde rundt hele. Dette blir fint og renslig å jobbe på. Når stillasen er fjernet legger vi på 15cm matjord og sår gress til våren.
Energibrønnen og rørene inn til huset er godt isolert.








Inngangspartiet rives

Klart til snekkeren!

Gulvstøp

Onsdag den 28.august var en liten milepæl i byggeprosjektet. Da ble plata støpt! Utført av Solli gulvstøping.
Det ble ganske tynt dekke - kun 7-10cm. Dette er i tynneste laget. Men siden det ikke er snakk om store laster på gulvet, går det greit. Vi skal også legge gulvvarmerør i flysparkel, så hvis vi legger et armeringsnett i denne flytsparkelen vil det bli solid nok.
Gulvet har sprukket litt, og vi skulle kanskje kostet på oss litt skjærarmering enkelte steder, men vi fyller det med 2-komponent epoxy.


Ny bil til gards

Ferdig isolert og klart til støp

Litt forsinket, men her er noen bilder fra gulvet før støp.