lørdag 29. juni 2013

Tømmerkasse i siget..

Da er nesten hele tømmerkassa framme. Stua har en sprek turkisfarge. Vi har igjen å fjerne en del panel innvendig i 2.etg, men her er det ikke tømmer bare bindingsverk og panel som skal kastes. Får hjelp av noen gutter til jobben på loftet, de starter i dag.

onsdag 19. juni 2013

Brønnboring

Gutta fra Norsk brønnboring var i sving med å bore energibrønn i dag. Hullet ble 170 meter. Vi har brukt ettermiddagen på å pynte opp igjen alt slammet fra boringen. De siste ukene har vært hektiske men over helga starter vi med masseberegning for å kunne bestille opp materialer til snekkeren kommer i august.

tirsdag 11. juni 2013

Oldroyd radonmembran

Idag har vi lagt ut radonmembranen vår, Oldroyd RMB! Det var superenkelt og tok kun en liten halvtime på 250kvm.
Med denne to-lags membranen bør vi være trygge på at radonsikringen er ivaretatt.
Takk til Jon Kvernmo som ordnet dette for oss.

lørdag 8. juni 2013

Lykken er en radonduk

Idag har vi vært så heldig å få tak i en radonduk fra Oldroyd gjennom en bekjent. Duken er helsveiset i ett stykke og tilpasset til vårt hus så den skal kun være å rulle ut! Artig.

Vi har brukt helga på å grave. Erik kom fredag og har brukt ca 50 timer på å fjerne en haug ved vegen, lage ny innkjøring 12meter lenger nord og grave byggegrop, samt fylle opp med kult og subbus på toppen. 
Vi gravde ca 1m under ferdig gulv. Lengst mot sør var det kalkfjell hele vegen. I nordre del av tomta støtte vi på alunfjell. Dette var vi klar over fra prøvegravingen, men det var heldigvis ikke mer enn ca 30% av tomta. Vi hadde tenkte å støpe ei plate med sulfatbetong og legge asfalt i bunn, men graveren og svigerfar var overbevist om at denne typen alunfjell ikke sveller. Det luktet ingenting av massene (alunskifer pleier å lukte svovel). I tillegg sjekket vi kjelleren på gamlehuset. Her er det delvis jordkjeller og det er støpt mur direkte på alunfjellet i deler av kjelleren. Dette har stått i 95 år uten at det har blitt en eneste sprekk i muren, så vi landet også på konklusjonen om at det ikke sveller. 

Dermed fylte vi opp med 60cm kult og ca 10cm subbus. Oppå dette kommer ringmuren.



 Det graves for ny innkjøring 12meter lenger nord. Hele gårdsplassen senkes også ca 40cm slik at det blir flatere mot garasjen og låven. Dette blir nok bra. Den gamle innkjøringen opprettholder vi i byggeperioden.

Her er det gravd innstikk av vannledning, kloakk, og el. Det er lagt opp hovedvannledning inn i bygget og en returledning som skal til låven og kanskje ei utvendig tappekran på låven. Rørene ligger på ca 150cm under bakken, så vi isolerte med 10cm i 120cm bredde. Litt høyere i denne fyllingen har vi tenkt å legge rør for takvann som skal til sisternen ved siden av låven. Vannet her har vi tenkt å bruke til hagevanning. Dette røret må også isoleres og må ligge en god del høyere for å få vannet inn i toppen av sisternen.

Tømmerkassa begynner å bli klar

Mye av tømmerkassa er klar for nye oppdrag i nytt hus. Har fremdeles igjen å fjerne panel og MYE gammel flis i 2.etasje i huset..

søndag 2. juni 2013

Graving

Helga brukes til graving av ny innkjøring, utgraving der huset skal stå og justering av gårdsplassen.